-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16467 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

فقه يعني چه؟
«فقه» در لغت به معني فهم است، اما فهم عميق. اطلاعات ما درباره امور و جريانها ي جهان دو گونه است. گاهي اطلاعات ما سطحي و گاهي عميق است.
مكرر در قرآن كريم و اخبار و روايات مأثوره از رسول اكرم وائمه اطهار امر به «تفقَه» در دين شده است. از مجموع آنها چنين استنباط ميشود كه نظر اسلام اين است كه مسلمين اسلام را در همه شئون عميقاً و از روي كمال بصيرت درك كنند. البته تفقَه در دين كه مورد عنايت اسلام است، شامل همه شئون اسلامي است، اعم از آنچه مربوط است به اصول اعتقادات اسلامي و جهان بيني اسلامي و يا اخلاقيات و تربيت اسلامي و يا اجتماعيات اسلامي و يا عبادات اسلامي و يا مقررات مدني اسلامي و يا آداب خاص اسلامي در زندگي فردي و يا اجتماعي و غيره. ولي آنچه درميان مسلمين از قرن دوم به بعد در مورد كلمه «فقه» مصطلح شد، قسم خاص است كه ميتوان آن را «فقه الاحكام» يا «فقه الاستنباط» خواند و آن عبارت است از «فهم دقيق و استنباط عميق مقررات عملي اسلامي از منابع و مدارك مربوط.» احكام و مقررات اسلامي درباره مسائل و جريانات به طور جزئي و فردي و به تفصيل درباره هر واقعه و حادثه بيان نشده است ـ و امكان هم ندارد، زيرا حوادث و وقايع دربي نهايت شكل و صورت واقع ميشود ـ بلكه به صورت يك سلسله اصول، كليات و قواعد بيان شده است.
يك نفر فقيه كه ميخواهد حكم يك حادثه و مسئله را بيان كند بايد به منابع و مدارك معتبر مراجعه‎كند و با توجه به همه جوانب، نظر خود را بيان نمايد. اين است كه فقاهت توام است با فهم عميق و دقيق همه جانبه.

مجموعه آثار شهيد مطهري ج20ـ آشنايي با علوم اسلامي(اصول فقه)
شهيد مطهري

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.